Col·loqui sobre Digitalització del patrimoni escrit

30 i 31 de març de 2010, en l’Institut Nacional de Patrimoni (París)

Paral·lelament al llançament de programes de digitalització massiva de llibres impresos i de revistes, la digitalització de manuscrits i arxius escrits està convertint-se cada vegada més en una de les qüestions més importants de les polítiques de promoció del patrimoni escrit.

Inicialment limitada a petits projectes o centrada únicament en els “tresors” de cada institució, la digitalització pren ara per ara noves dimensions, sovint en el marc de projectes de cooperació nacionals o internacionals.

El recent llançament del projecte Europeana Regia, centrat en tres grans grups de manuscrits medievals i renaixentistes avui dispersos, ha proporcionat l’ocasió per a puntualitzar alguns d’aquests temes. El col·loqui, que ha reunit presentacions de projectes ja en marxa junt amb d’altres encara en fase de gestació, aspectes tècnics i científics, ha pretés ser alhora reflexiu, pràctic i operatiu. Encara que obert al públic general, ha estat especialment destinat als responsables de les col·leccions, als directors de projectes i als encarregats de la digitalització en les biblioteques, els museus i els arxius.

Comité cientific: Thierry Delcourt, conservador general de biblioteques i director del Departament de Manuscrits de la BnF, i Gennaro Toscano, professor d’universitat i director d’investigació i relacions científiques de l’Inp.

Organització: Emilie Maume, responsable de manifestacions culturals i científiques i del mecenatge.

Dimarts 30 i dimecres 31 de març de 2010, de 9:30 a 6:00 de la vesprada.
Auditori Colbert, 2 rue Vivienne, 75002 Paris.
L’entrada és lliure i limitada únicament a l’aforament.

ACTUALIZACIÓ: les actes del simposium estan disponibles també en format audio a la web de l'Institut National du Patrimoine (Paris).